Segueix-nos

El perseverance amartitza i Twitter creu que és Múrcia

No recordo haver viscut quelcom semblant des que el 14 d’octubre de 2012, Felix Baumgartner es va llençar en caiguda lliure des de l’estratosfera a 39.068 metres d’altitud, trencant la barrera del so. Allò sí que va donar oportunitat als mitjans de comunicació de masses per crear expectatives. Bàsicament perquè la morbositat ens va enganxar a la pantalla per si l’esportista austríac se n’anava al calaix.

Sigui com sigui, el Perseverance ha aconseguit amartitzar amb èxit el passat dijous 18 de febrer a les 21:55h. La nau s’ha posat sobre el cràter Jezero de Mart després de passar amb èxit el caramel mediàtic que la NASA ha llançat sobre els mitjans per vendre la missió espacial i generar expectativa: els «set minuts crítics de l’aterratge» en referència al període de temps que té la nau per desaccelerar un cop ha traspassat l’atmosfera marciana.

No ha generat tantes expectatives com el salt estratosfèric de Baumgartner, però l’emissió en directe de tot el procés d’aterratge ha entretingut la nit a molts internautes que no estaven cremant contenidors pels carrers o fent qui sap què.

La missió del Persverance consisteix principalment a cercar restes d’organismes extingits al voltant del cràter Jezero, on es creu que es va albergar vida microbiana anteriorment. També recollirà mostres de roques i sòls per portar-les a la terra en una possible futura missió de retorn. No només això, el robot examinarà si existeix alguna escletxa d’aigua al planeta o si es pot produir oxigen a l’atmosfera per a futures expedicions.

Després d’aterrar al planeta vermell, la NASA va fer públiques les primeres imatges capturades pel robot. La reacció de Twitter no es va fer esperar massa. L’endemà, mentre molts internautes exploraven amb l’honor que suposa haver completat amb èxit una missió d’aquesta importància i poder observar i escoltar la realitat del planeta amb tanta nitidesa, altres usuaris van trobar les imatges molts semblants a diversos territoris de la ja designada com «Espanya buidada».

Altres van trobar semblances amb les terres volcàniques com Lanzarote o les Canàries.

No van faltar tampoc les reivindicacions explícites com la que feixa l’usuari @regax81 de Twitter «ha trigat menys a arribar el Perseverance a Mart que l’AVE a Extremadura» o el lligam amb la cultura familiar mediterrània «ma mare si estigués ella en contacte amb Perseverance: d’acord, molt bé la foto del paisatge, molt bonic, però envia’m una que se’t vegi a tu».

Total
0
Shares
Related Posts
Total
0
Share